flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА! Три підсистеми (модулі) ЄСІТС офіційно запрацювали

12 жовтня 2021, 16:58

Даним повідомляємо, що з 5 жовтня 2021 року, в Україні офіційно почали функціонувати 3 підсистеми (модулі) ЄСІТС: «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв’язку.

Використання цих підсистем (модулів) ЄСІТС здійснюється відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ, що відповідно до вимог чинного процесуального законодавства зареєструвати офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку протягом 30 днів з дня початку її функціонування мають: адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки. У добровільному порядку свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС реєструють всі інші особи.

Функціонування вказаних підсистем дозволять зекономити час, кошти держави і громадян, а також надасть можливість користуватися перевагами роботи в режимі "без паперів".

Більш детально про функціонування і правилами роботи з підсистемами (модулями) ЄСІТС можна ознайомитися тут.

 

Прес-служба суду